For ca. 2 år siden åbnede et Børnecenter på Ærø – og asylsøgende drenge fra Afghanistan, Syrien, Eritrea, Somalia og Kuwait flyttede ind – for en tid. For både drengene og ærøboerne har det været en vigtig og uforglemmelig periode.

Instruktør Helle Toft Jensen har fulgt og filmet drengene fra de ankom, og undervejs fokuseret på 12 af dem – indtil centrene på Ærø måtte lukke i starten af Januar, i alt 55 timers optagelser.

Drengene er blevet spredt over hele landet, og enkelte har fortsat deres flugt til andre lande.                       

 

Vi søger lige nu om støtte til at kunne rejse rundt besøge og filme dem, der hvor de er, høre hvordan de har det, og vise hvordan det går med deres drømme. Og vi søger om støtte til at gennemse alt materialet, og udvikle det bedste format og produktions-set up der skal til – for primært at nå et ungt dansk/europæisk publikum – hjemme og i skolen.

 

 ” Der er brug for film & undervisningsforløb der bearbejder fordomme, og skaber respekt og nysgerrighed overfor de unge flygtninge som er kommet til vores land ” – siger Helle

 

Drengene har meget forskellige baggrunde. Filmene indkredser hvorfor de måtte flygte, undersøger hvor forskelligt vi udvikler os afhængig af om vi bliver mødt med mistillid, lang ventetid, afslag på asyl – eller vi bliver mødt med tillid, rimelig sagsbehandlingstid, og får opholdstilladelse. Filmene viser også drengenes møde med det Danmark, som ikke er bange: lokale ærøboere, der bliver frivillige, repræsentanter, besøgsfamilier – og Venligboere i de landsdele hvor drengene må flytte til.

 

” Som menneske og instruktør ønsker jeg, at være med til at nuancere vores blik på
”de andre – de fremmede”, og invitere os til at se os selv, i deres øjne.
”Vores fjerne naboer” er kommet hele vejen op til os, på flugt fra krig og udsigtsløs fremtid, og blev mine naboer lige her i verdenshavet på Ærø. Det er drenge, som må forholde sig til deres livs store udfordringer, har drømme, og forsøger at realisere dem, trods den modstand de møder.
Jeg vil gerne med filmene bygge bro, skabe nysgerrighed, indsigt og fremme forventningen om, at: En fremmed kan være en ven, du endnu ikke har mødt.” 

Helle Toft Jensen, instruktør

 

 Spor Media har produceret film / Undervisning og kulturmøder i mere end 35 år:    www.spormedia.dk

 Kontakt ”kampagnekaptajn” Rikke Schrader: mail: rikkeschrader@gmail.com tel: 28609930

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N, tlf.: +45 3536 0940, spor(at)spormedia.dk

© 2017 Spor Media

×