Lanceringstour

SAMKA i SVENDBORG  27.9.21

Organiseret i samarbejde med Svendborg Frivilligcenter, Gry Marcussen. 
Fokus var frivillige fællesskaber og integration og de initiativer som arbejder med dette.
Inviteret:  integrationsmedarbejdere, boligsociale medarbejdere og frivilliggruppe som arbejder med frivillige fællesskaber.

Oplægsholdere: Gry Marcussen fortæller om Svendborg Frivilligcenters arbejdet. Emma Berner – medvirkende fra filmen fortæller om egne oplevelser med at være frivillig

HEDENSTED  28.9.21

Helle og Klara kørte til Jylland mens SAMKA satte kursen mod Københavns Havn. Vi forvandlede Frank Elkjær Biler´s autoværksted i Hedensted til en biograf for at vise “FREMMEDE I KARL OVES PARADIS”.

Fokus var fællesskaber og relationer – med specielt fokus på arbejdspladsen og arbejdsidentitet for nyankommne.

Hadji som medvirker i filmen har nemlig været i lære på autoværkstedet.

Vi var 50 mennesker samlet til film og dialog.

Udover de ansatte og deres familie var der gæster fra Hedensted Rotaryklub, 8. marts foreningen og andre lokale aktører i Hedensted.

Organiseret I samarbejde med Frank Elkjærs autoværksted og Rotary.
Oplægsholder(e): Rie og Emma  – fra filmen- fortalte om egne erfaringer og Rotary fortalte om deres initiativer.

SAMKA i KØBENHAVN / Amaliehaven Kaj 164.  29.9.21 eftermiddag

Ms Samka landede i København – på kajen lige foran Amalienborg – hvor vi havde inviteret til netværksarrangement og forpremiere på ”Fremmede i Karl Oves Paradis”.

Vi vil med filmen også gerne kaste lys på andre gode historier!Blandt de inviterede var der derfor repræsentanter fra organisationer, som arbejder med fællesskaber og integration på lokalt og nationalt plan, forskere, som beskæftiger sig med integration og fællesskaber samt formidlere og kulturpersoner. Filmen fik en varm modtagelse! Og en af de medvirkende, Lennart Mogensen, som var Politibetjent på Ærø, da Børnecentrene åbnede, og medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre, holdt et uddybende oplæg om erfaringen på Ærø, og Alexander van Deurs fra fra Røde Kors – ‘Venner Viser Vej’ (landsdækkende samarbejde mellem Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp) fortalte om deres arbejde.

Vi havde en god dialog både om filmen, og om deres erfaringer med fællesskaber og frivillighed: Flere udtrykte ønske om, at vi arbejder mere sammen på tværs af organisationer, netop fordi der er mange gode lokale erfaringer og viden om, hvor vigtigt det er at være en del af fællesskaber, som giver mening. Det frivillige og det professionelle kan tilsammen facilitere altafgørende relationer og fællesskaber.

Inviteret var bla:  DFUNK, Turning Tables, Tuborgfondet, EXIT programmet, Anne-Lise Marstrand Jørgensen, Rasmus Brygger(Videnscenter for integration), Michala Bendixen ( Refugees welcome), Knud Vilby, Bjørn Førde, Carsten Jensen, Pelle Hvenegård, Tim Whyte ( Mellem Folkeligt Samvirke), Mads Ted Drud-Jensen(Dansk Flygtninge Hjlælp),CONTACT: Betty Nansen, GAME, RAP:POLITICS,KFUM’s Sociale Arbejde, Folkekirkens Nødhjælp, Ældresagen, SSP, RESPONS, Institut for Menneskerettigheder,DIGNITY,Mindspring – Dansk Flygtningehjælp, Ibrahim Mansaray – EnergicX, Børn Vilkår, Voksenvenner, GRACE, Indvandrer Kvindecentret, Læger uden grænser, Ungdommens Røde Kors.

29.9.21 – aften

Fokus var på Ærø-identiteten og på at udbrede filmen i det netværk også.
Inviteret: Ærøforeningens medlemmer (eksil Ærøboere som bor i København)

30.9.21 – eftermiddag

Visning for filmbranchen, kollegaer og andre relevante aktører som arbejder med film.

Instruktør Helle Toft Jensen, Klipper Oskar Fanta,  komponist Toni Martin Dobrzanski og Klara Nordahl Kollöffel, researcher og lanceringskoordinator var bla. Tilstede.

Sidste FILM & DIALOG-arrangement inden TV premieren var på Socialrådgiver uddannelsen på Københavns Professionshøjskole på Frederiksberg.

Publikum var primært undervisere på stedet. Det var spændende at høre, hvordan de gerne ville bruge filmen i deres undervisning.

Flere gav udtryk for, at filmen var en reminder for dem om dét Danmark, som er åbent og tager godt imod andre. En underviser sagde også ”når der kommer nye til ens samfund er det en mulighed, som kan gøre, at fællesskabet kan vokse og udvikle sig – hvis man griber den”.

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N, tlf.: +45 3536 0940, spor(at)spormedia.dk

© 2018 Spor Media

×