Energi-Ø

Oplev Ærø – som energiØ. – Kort film produceret i samarbejde med Ærø Kommune, om Ærø´s mange tiltag på energiområdet.

Tre unge besøgende på cykel, en racerkører og en lokal kvindes veje krydses på deres ture rundt til Ærøs mange vedvarende energi-kilder. Filmen er fortalt uden ord, med info-tekster og komponeret musik. Den vises på Ærøfærgerne, og er tilgængelig på nettet.

Se filmen (9 min.)

Den store Omstilling

Inspirationsfilm – produceret i samarbejde med Det Økologiske Råd – som optakt til et undervisningsforløb om den nødvendige omlægning af energiforsyningen. Filmen følger en gruppe unge på HTX i Sønderborg igennem en innovations- og erkendelsesproces, hvor de får øjnene op for, hvad Den Store Energiomstilling er, og hvorfor den er nødvendig.

Den Store Energiomstilling er et undervisningsmateriale fra Det Økologiske Råd, der skal give HTX- og gymnasieelever forudsætningerne for at forstå og forholde sig til den omstilling af energisystemet, Danmark skal igennem i de kommende år.

 (2015. 12 min.) Instruktion og kamera : Helle Toft Jensen. Klip: Oskar Fanta

Se Undervisningsmateriale v. Det Økologiske Råd    

Se filmen (12 min.)

Vi bryder grænser ned

Filmen “Vi bryder grænser ned” blev til, da en gruppe fra Teatro Trono i 2013 rejste på turné i Danmark. Sammen med teatertruppen kom to unge filmfolk, Shezenia Hannover og Anahi Machicado. De er ansat som filmpædagoger på projekt Miradas Juveniles, der er udviklet af Spor Media i samarbejde med COMPA.

(2013, 29 min) Instruktør: Shezenia Hannover og Anahi Machicado, producer Torben Vosbein

LÆS MERE OM FILMEN

Se film – vælg mellem syv sprog.

Se filmen ( 29.21 min)

Klar til hele verden

En hjemmeside med film, interviews og baggrundsmaterialer om at være barn og ung med et synshandicap.

(2012) Instruktion og kamera Cathrine Asmussen
. Tilrettelæggelse Gitte Jakobsen. 
Kamera Anita Hopland
. Redigering Oskar Fanta
. Website Bjarke Myrthu.

Udviklet for Dansk Blindesamfund med støtte fra Egmont Fonden.
 

De ti film om blinde og svagsynede børn er udgivet på dvd, der kan bestilles hos Dansk Blindesamfund.

Foto fra hjemmesiden

Regnbuen

Inspirationsfilm om at bruge musik, dans og teater i undervisningen i Mali. Produceret i samarbejde med musiker/komponist/kulturaktør: Moussa Diallo, som er initiativtager til projektet. Filmen følger processen med at skabe en forestilling, som skal vises for en jury og dyste mod andre skoler. Det er rørende og humoristiske temaer børnene tager op og bearbejder til musikteater, – til stor glæde for deres landsby og andre tilskuere.

(2012. 26 min / 9 min) Instruktion og kamera : Helle Toft Jensen. Klip: Oskar Fanta

SE FILMEN PÅ FRANSK – FRANCAISE (9 min) LANG VERSION PÅ FRANSK- FRANCAISE (26 min) SE FILMEN PÅ ENGELSK – ENGLISH

Se filmen (9 min.)

Filminstruktøren / Løvinden / Forretningskvinden

3 korte film om den karismatiske filmproducent og instruktør Valerie Kaboré, fra Burkina Faso, – produceret i samarbejde med Danicom og Danida. Valerie Kaboré modtog i 2009 en fakkel som del af FN’s kampagne ”MDG3 Global Call to Action”, som anerkendelse for hendes store engagement i arbejdet for kvinders rettigheder og pigers uddannelse – og fordi hun som succesfuld kunstner og erhvervskvinde også selv er en rollemodel for piger i Burkina Faso. Kaboré er bl.a. kvinden bag en populær TV-serie “Ina”, der sætter fokus på pigers og kvinders ret til uddannelse.

( 2009, 3 x 6 min) Instruktion og kamera: Helle Toft Jensen, Klip: Oskar Fanta

SE “FILMINSTRUKTØREN” SE “LØVINDEN” SE “FORRETNINGSKVINDEN”

Se første film: Filminstruktøren (6 min)

Med fingre på stilke

– i samarbejde med Dansk Blindesamfund, – om deres internationale solidaritetsarbejde.

( 2009, 22 min) Instruktion og kamera: Helle Toft Jensen, Klip: Oskar Fanta

 

Se  filmen: (22 min)

Se filmen (14 min)

NU SKAL DU HØRE ! – i lufthavnen / på værftet

De to film er produceret i samarbejde med CO-Industri, og med Lotte Rømer som konsulent. Den ene film følger et hold flymekanikere i Københavns Lufthavn. En af dem – Claus – giver en guidet tur gennem det fly, de arbejder på og fortæller om de mange forskellige støjkilder. En af hans kolleger har fået høreapparat og voldsom tinnitus efter et uheld med en alarm – en anden har fået konstateret nedsat hørelse, men har ikke fået gjort noget ved det endnu. Den anden film handler om arbejdere på Odense Stålværft, hvor der gennem årene er blevet gjort mere og mere for at forbedre arbejdsmiljøet – også hvad angår støjbekæmpelse. Ideen bag filmene er, at de skal bruges til at sætte høre- og støjproblematikken på dagsordenen til fyraftensmøder, konferencer og kurser på landets virksomheder, fagforeninger og interesseorganisationer

( 2005, 2 x 14 min.) Instruktion: Helle Toft Jensen. Kamera: Morten Bruus. Klip: Rikke Malene Nielsen. Musik: Sten Ørting.

INFO OM STØJ OG METALINDUSTRIEN (link til film på vej)

Se filmen ( 25 min)

Era so isso… (Det var kun det…)

I 1995 støttede Operation Dagsværk skolebyggeri i det nordlige Mozambique. Til brug for Dagsværks kampagne på gymnasierne producerede Spor Media – i samarbejde med en mozambicansk fotograf – et diasshow om skoleforholdene og de unges situation i Nacaroa, en landsby i Nampula-provinsen.

Se diasshowet (14.15 min)

Okwiyamba / Fælles indsats

På landet i det nordlige Namibia bliver børn undervist under halvtag. Hjulpet af skolebygnings-projektet, Oosikola, beslutter landsbyboerne, at de ikke længere vil vente på, at regeringen bygger en ny skole. De går i gang med et langt forløb, der afsluttes med en flot ny skolebygning med tre klasseværelser. En skole, der fylder deltagerne med stolthed.

”Okwiyamba” er det lokale ord for ”fælles indsats”, men indsatsen har ikke været fælles hele vejen igennem processen. Nogle har svært ved at betale til den fælles kasse, og ikke alle mener, at de to køn skal være lige.

(1998, 33 min) Instruktion Torben Vosbein, Kamera : Ben Tsuob og Simon Wilkie. Klip: Tania Hagen

Produceret for IBIS

 

(Se filmen 33 min.)

El Salvador i bevægelse

Borgerkrig i El Salvador. Året er 1988, og de folkelige bevægelser er på gaderne i protest mod regimet. Vi møder fagforeningsfolk og slumbeboere på gaden, menneskerettighedsforkæmpere i fængslet og en landbefolkning i ekstrem fattigdom. 

(1988). Lyd/diasshow. Fotos og lyd Merete Hansen og Gitte Jakobsen. Tegninger ETPAV. Redigering Torben Vosbein og Helle Toft Jensen. Produceret i samarbejde med WUS/IBIS

Se filmen

LIV på trods

Fire Mozambikanere er i centrum for en fortælling om livet i deres krigshærgede land.

Salome er 21 og lærerinde i en flygtningebosættelse, Alface er 26 og smed ved jernbanen, Maria er 45 år, mor og kvindeorganisator, og Langa er en ældre lokal dommer, som var tjenestedreng hos portugiserne, da Mozambique stadig var en koloni..

En historie om håb og kulturens sejhed, – skabt i samarbejde med musikeren Yana fra Maputo.

(1989, 36 min.) Lyddias-show af Torben Vosbein (lyd) og Helle Toft Jensen (foto).

Produceret for WUS

 

 

 Se filmen (36 min.)

Små voksne

Danmark set gennem øjnene på tre børn fra Guatemala. (Fiktion).

( 1984, 3 x 12 min. Produceret I samarbejde med DRTVs Børne og Ungdomsafdeling. Instruktion, foto og lyd: Torben Vosbein og Helle Toft Jensen (LYD-DIAS /VIDEO, DR TV/B&U).

Se filmen (26 min.)

I bombens skygge

Portræt af den 12 årige dreng NOBU, fra Hiroshima, Japan.

Nobus mormor og skolelærerinde oplevede og overlevede atombomben der sprang over Hiroshima i 1945. Nobu og hans klassekammerater fortæller om frygten for bomben og ønsket om fred i verden. Og de illustrerer deres følelser gennem fantastiske tegninger/malerier.

(1982, 16 min) dias-show, produceret i samarbejde med DRTV Børne og Ungdomsafdeling. Instruktion og foto. Helle Toft Jensen. Lydefterarbejde : Henrik Jørgensen

Se filmen (16 min,)

Spor Media har også produceret :

” En høne i hånden – er bedre en 10 på taget” 2005, – i samarbejde med Cykler til Senegal om deres solidaritetsarbejde i det sydlige Senegal

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N,

E-mail: spor@spormedia.dk

© 2022 Spor Media

×