Moussa Diallo - manden og musikken

Om bassist Moussa Diallo og hans store livsrejse fra oprørsk teenager i Mali til anerkendt musiker/ bassist i Danmark - fra ørkenen i Mali til de funky 70'ere, fra Nelson Mandela til Anne Linnet & Marquis de Sade, fra Melodi Grand Prix til indiske guruer…. En film om at finde hjem, at turde følge sit hjerte og søge forsoning. LÆS & SE MERE

(2015, 72 min.) Instruktør Helle Toft Jensen, producer Helle Ulsteen, Klip Morten Giese, B-klip: Oskar Fanta m.fl. Produceret af Spor Media og Kamoli Films. (Det Danske Filminstitut, DRTV)

DET DANSKE FILMINSTITUT OM FILMEN

SOUND TRACKS of life – Moussa Diallo on bass. Synopsis and info in english

FILM OG DIALOG med instruktør Helle Toft Jensen og evt. koncert med Moussa Diallo

Se klip ( 2.04 min )

Energi-Ø

Oplev Ærø – som energiØ. - Kort film produceret i samarbejde med Ærø Kommune, om Ærø´s mange tiltag på energiområdet.

Tre unge besøgende på cykel, en racerkører og en lokal kvindes veje krydses på deres ture rundt til Ærøs mange vedvarende energi-kilder. Filmen er fortalt uden ord, med info-tekster og komponeret musik. Den vises på Ærøfærgerne, og er tilgængelig på nettet.

Se filmen (9 min.)

Den store Omstilling

Inspirationsfilm - produceret i samarbejde med Det Økologiske Råd - som optakt til et undervisningsforløb om den nødvendige omlægning af energiforsyningen. Filmen følger en gruppe unge på HTX i Sønderborg igennem en innovations- og erkendelsesproces, hvor de får øjnene op for, hvad Den Store Energiomstilling er, og hvorfor den er nødvendig.

Den Store Energiomstilling er et undervisningsmateriale fra Det Økologiske Råd, der skal give HTX- og gymnasieelever forudsætningerne for at forstå og forholde sig til den omstilling af energisystemet, Danmark skal igennem i de kommende år.

 (2015. 12 min.) Instruktion og kamera : Helle Toft Jensen. Klip: Oskar Fanta

Se Undervisningsmateriale v. Det Økologiske Råd    

Se filmen (12 min.)

Vi bryder grænser ned

Filmen “Vi bryder grænser ned” blev til, da en gruppe fra Teatro Trono i 2013 rejste på turné i Danmark. Sammen med teatertruppen kom to unge filmfolk, Shezenia Hannover og Anahi Machicado. De er ansat som filmpædagoger på projekt Miradas Juveniles, der er udviklet af Spor Media i samarbejde med COMPA.

(2013, 29 min) Instruktør: Shezenia Hannover og Anahi Machicado, producer Torben Vosbein

LÆS MERE OM FILMEN

Se film – vælg mellem syv sprog.

Se filmen ( 29.21 min)

Klar til hele verden

En hjemmeside med film, interviews og baggrundsmaterialer om at være barn og ung med et synshandicap.

(2012) Instruktion og kamera Cathrine Asmussen
. Tilrettelæggelse Gitte Jakobsen. 
Kamera Anita Hopland
. Redigering Oskar Fanta
. Website Bjarke Myrthu.

Udviklet for Dansk Blindesamfund med støtte fra Egmont Fonden.
 

De ti film om blinde og svagsynede børn er udgivet på dvd, der kan bestilles hos Dansk Blindesamfund.

Foto fra hjemmesiden

Regnbuen

Inspirationsfilm om at bruge musik, dans og teater i undervisningen i Mali. Produceret i samarbejde med musiker/komponist/kulturaktør: Moussa Diallo, som er initiativtager til projektet. Filmen følger processen med at skabe en forestilling, som skal vises for en jury og dyste mod andre skoler. Det er rørende og humoristiske temaer børnene tager op og bearbejder til musikteater, - til stor glæde for deres landsby og andre tilskuere.

(2012. 26 min / 9 min) Instruktion og kamera : Helle Toft Jensen. Klip: Oskar Fanta

SE FILMEN PÅ FRANSK - FRANCAISE (9 min) LANG VERSION PÅ FRANSK- FRANCAISE (26 min) SE FILMEN PÅ ENGELSK - ENGLISH

Se filmen (9 min.)

Filminstruktøren / Løvinden / Forretningskvinden

3 korte film om den karismatiske filmproducent og instruktør Valerie Kaboré, fra Burkina Faso, - produceret i samarbejde med Danicom og Danida. Valerie Kaboré modtog i 2009 en fakkel som del af FN's kampagne ”MDG3 Global Call to Action”, som anerkendelse for hendes store engagement i arbejdet for kvinders rettigheder og pigers uddannelse - og fordi hun som succesfuld kunstner og erhvervskvinde også selv er en rollemodel for piger i Burkina Faso. Kaboré er bl.a. kvinden bag en populær TV-serie "Ina", der sætter fokus på pigers og kvinders ret til uddannelse.

( 2009, 3 x 6 min) Instruktion og kamera: Helle Toft Jensen, Klip: Oskar Fanta

SE "FILMINSTRUKTØREN" SE "LØVINDEN" SE "FORRETNINGSKVINDEN"

Se første film: Filminstruktøren (6 min)

Med fingre på stilke

- i samarbejde med Dansk Blindesamfund, - om deres internationale solidaritetsarbejde.

( 2009, 22 min) Instruktion og kamera: Helle Toft Jensen, Klip: Oskar Fanta

 

Se  filmen: (22 min)

Sidste Kapitel - om aldringens vilkår

Forfatteren, lægen og samfundsdebattøren, Tage Voss, er trods sine 90 år, stadig knivskarp i hovedet . Han sidder ved sit gamle hakkebrædt fra 1926 og er ved at skrive en bog – ”AT VISNE” – om aldringens vilkår. Det er hans bog nr. 43. Med morbid humor, usentimental realisme og vemod – fortæller han til instruktøren Gunvor Bjerre og sit barnebarn Susanne, – om hvordan kroppens hylster forfalder, sanserne kun er et fjernt minde, og om hjemmets forfald. Som læge kan han iagttage sig selv med professionel distance – og samtidig er han med sin egen krop et fysisk eksempel på det, han fortæller om.

( 2008. 29 min.) Instr. Gunvor Bjerre, Foto: Henrik Kloch. producer Helle Toft Jensen, klip Yrsa Wedel, musik Anders Eriksen, Gunni Torp, mix/colorgrade Oskar Fanta.

DET DANSKE FILMINSTITUT OM FILMEN

Se filmen (29 min)

Drømmenes Hotel

Om Jeannot Da Silva som vender hjem til Senegal efter 25 år i Europa - med en drøm om at bygge et hotel. Men det er ikke let at få turisterne til at komme og selv blive del af en virkelighed, han forlod for længe siden. Meningerne er delte i landsbyen, som nu udsættes for globalturismens indtog.

(2005, 59min /52). Instruktør Helle Toft Jensen, producer Signe Byrge Sørensen, klip Niels Pagh Andersen. Produceret af Spor Media. (DRTV, Arte, RTBF, TSR, YLE og ETV, samt Det Danske Filminstitut). Udvalgt til IDFA og en række andre festivaler og solgt til TV i mange lande.

FILMEN findes også i en engelsk, tysk og fransk version

LINK TIL DET DANSKE FILMINSTITUT OM FILMEN

UNDERVISNINGS-SITE / GYMNASIET

ARTIKLER OM FILMEN:

WEEKENDAVISEN, artikel: "Knuste Drømme", 6. okt. 2005

FILM # 47, Artikel: The long journey home

INFORMATION ABOUT THE FILM IN ENGLISH//PDF

 

 

Se filmen (59 min)

Se filmen (14 min)

NU SKAL DU HØRE ! – i lufthavnen / på værftet

De to film er produceret i samarbejde med CO-Industri, og med Lotte Rømer som konsulent. Den ene film følger et hold flymekanikere i Københavns Lufthavn. En af dem – Claus – giver en guidet tur gennem det fly, de arbejder på og fortæller om de mange forskellige støjkilder. En af hans kolleger har fået høreapparat og voldsom tinnitus efter et uheld med en alarm - en anden har fået konstateret nedsat hørelse, men har ikke fået gjort noget ved det endnu. Den anden film handler om arbejdere på Odense Stålværft, hvor der gennem årene er blevet gjort mere og mere for at forbedre arbejdsmiljøet – også hvad angår støjbekæmpelse. Ideen bag filmene er, at de skal bruges til at sætte høre- og støjproblematikken på dagsordenen til fyraftensmøder, konferencer og kurser på landets virksomheder, fagforeninger og interesseorganisationer

( 2005, 2 x 14 min.) Instruktion: Helle Toft Jensen. Kamera: Morten Bruus. Klip: Rikke Malene Nielsen. Musik: Sten Ørting.

INFO OM STØJ OG METALINDUSTRIEN (link til film på vej)

Se filmen ( 25 min)

FODBOLDSKOLEN

Dramadokumentar fra Bosnien. Målgruppe : 8-12-årige Om serbiske Dejana og muslimske Jasmin som elsker at spille fodbold og gerne vil på fodboldskole. Men hvad gør man, når man nu ikke vil – eller må – være sammen med andre end ens egne? Filmen er baseret på et dansk forsonings-projekt i Bosnien: Fodboldskoler hvor børn fra de forskellige etniske grupper mødes, leger og spiller sammen. Langsomt får de nedbrudt fordomme om hinanden, og forældrene må revidere deres egne holdninger, når de oplever børnenes entusiasme. I dag har knap 30.000 serbiske, kroatiske og muslimske børn været på fodboldskole med hinanden. De to børn starter med at hade hinanden, men på fodboldskolen opdager de, at ”de andre” måske ikke er så slemme, som forældrene har sagt….. ( 2005, 25 min.) Manuskript: Gunvor Bjerre. Instruktion: Lars Gudmund Hansen, Produktion: Lisbeth Lyngse. TV2 Danmark, SVT Sverige, NRK Norge, Bosnisk, Kroatisk,Syrisk og Albansk TV

Undervisningsmateriale for folkeskolens 2.-5. klassetrin.

Artikel: Fodboldskole gav film- og landsholdskarriere

ON-LINE med forfædrene

– en rejse i afrikansk erindring

Med to unge musikere Busi og Jimmy i deres afsøgning af værdier – mellem tradition og modernitet i Zimbabwe. En rejse i tro, håb og kærlighed, hvor de møder høvdinge, traditionelle healere, bøsser, og en drømmetyder. De må se forfædrene i øjnene for at finde deres ståsted i en modsætningsfyldt virkelighed. 

(2000, 104 min./ 58.30 min. / 2 x 28.30 min. version) Instruktør: Helle Toft Jensen i samarbejde med instruktør Prudence Uriri. Producer: Signe Byrge Sørensen, Klip Iben Niegaard. Lyd: Henrik Jørgensen.

(DRTV, SVT,YLE, og Det Danske Filminstitut)

Filmen findes også i en engelsk version

DET DANSKE FILMINSTITUT OM FILMEN

"EN HELT SPECIEL PRODUKTIONSHISTORIE" - PRODUCER SIGNE BYRGE SØRENSEN OM FILMEN

 

Se filmen, engelsk version (104 min.)

Hva?!

Som sanger, musiker og komponist er LR kendt fra bl.a. Hos Anna, C-V. Jørgensen Band, Lotte Rømer Band, Lotte Rømer and Her One Man Low Budget Backing Band, sit eget One Woman Show og div. kabaret- og teaterforestillinger.

Filmen følger Lotte, midt i en stor udfordring i livet: Hendes hørelse falder dramatisk,  så hun må give slip på det liv hun kender og bevæge sig ind i ”høreverdenen”. Hun vælger at tage livet til sig som hørehæmmet, og bruge sine kompetencer på en ny måde.

(1999, 38 min) Instruktør Helle Toft Jensen i samarbejde med DR TV( NRK, Islandsk TV). Musik : Sten Ørting

Lotte Rømer om hørelse

Hjemmeside af Løtte Rømer og Sten Ørting: ”Vejen rundt” om hørelse

 

Se filmen ( 38min)

Era so isso… (Det var kun det…)

I 1995 støttede Operation Dagsværk skolebyggeri i det nordlige Mozambique. Til brug for Dagsværks kampagne på gymnasierne producerede Spor Media - i samarbejde med en mozambicansk fotograf - et diasshow om skoleforholdene og de unges situation i Nacaroa, en landsby i Nampula-provinsen.

Se diasshowet (14.15 min)

Okwiyamba / Fælles indsats

På landet i det nordlige Namibia bliver børn undervist under halvtag. Hjulpet af skolebygnings-projektet, Oosikola, beslutter landsbyboerne, at de ikke længere vil vente på, at regeringen bygger en ny skole. De går i gang med et langt forløb, der afsluttes med en flot ny skolebygning med tre klasseværelser. En skole, der fylder deltagerne med stolthed.

”Okwiyamba” er det lokale ord for ”fælles indsats”, men indsatsen har ikke været fælles hele vejen igennem processen. Nogle har svært ved at betale til den fælles kasse, og ikke alle mener, at de to køn skal være lige.

(1998, 33 min) Instruktion Torben Vosbein, Kamera : Ben Tsuob og Simon Wilkie. Klip: Tania Hagen

Produceret for IBIS

 

(Se filmen 33 min.)

Om lidt er det slut

En varm film om tre mennesker som har fået konstateret den sjældne sygdom ALS – og derfor står ansigt til ansigt med døden. Filmen følger dem gennem et år, hvor de må forsone sig med livet, og opdage den mulige forbindelse mellem livskvalitet og bevidsthed om døden.

(1997, 57 min.) Instruktør Helle Toft Jensen. Foto Jimmy Andreasen. Lyd Henrik Jørgensen. Klip Iben Niegaard. Musik : Sten Ørting (DR TV – Dokumentar ).

Filmen findes også på engelsk.

Watch english version: FADING AWAY (Link on its way)

Se filmen (57 min)

El Salvador i bevægelse

Borgerkrig i El Salvador. Året er 1988, og de folkelige bevægelser er på gaderne i protest mod regimet. Vi møder fagforeningsfolk og slumbeboere på gaden, menneskerettighedsforkæmpere i fængslet og en landbefolkning i ekstrem fattigdom. 

(1988). Lyd/diasshow. Fotos og lyd Merete Hansen og Gitte Jakobsen. Tegninger ETPAV. Redigering Torben Vosbein og Helle Toft Jensen. Produceret i samarbejde med WUS/IBIS

Se filmen

Isabel – på vej

Isabel tager tilbage til Chile som 19-årig for at gense det land, hun måtte flygte fra som helt lille sammen med sin mor. Filmen er en selvstændig opfølgning af ISABEL c/o Danmark, og følger hendes personlige og kreative proces med at finde sine rødder, finde ud af hvor hun hører til i verden. En film om at finde vejen hjem.

(1993, 43 min.) Instruktør Helle Toft Jensen. Foto Jimmy Andreasen. Lyd Henrik Jørgensen. Klip Iben Niegaard. Musik: Sten Ørting (Det Danske Filminstitut.)

DET DANSKE FILMINSTITUT OM FILMEN

Filmen findes i en spansk version: ISABEL - en Camino

Der findes skriftligt undervisningsmateriale til spansk i gymnasiet, med udgangspunkt i de 2 film om Isabel.

Kontakt : Helle Toft Jensen, helle(at)spormedia.dk

Se filmen (43 min)

Isabel c/o Danmark

Isabel er 15 år og født i Chile, men opvokset i Danmark. Hendes familie måtte flygte, og hun bor i Ishøj sammen med sin mor. Isabels far er taget tilbage til Chile, og hendes bror er i fængsel. Hun er splittet, og spørgsmålene presser sig på : Hvem er jeg, og hvor hører jeg til?

(1999, 28 min) Instruktion: Torben Vosbein og Helle Toft Jensen ( TV2, Det Danske Filminstitut og SVT). En co-produktion med fem latinamerikanske producenter.

Filmen findes i en spansk version: ISABEL – c/o Dinamarca

DET DANSKE FILMINSTITUT OM FILMEN

 

 

Se filmen (spansk version)  (28 min.)

LIV på trods

Fire Mozambikanere er i centrum for en fortælling om livet i deres krigshærgede land.

Salome er 21 og lærerinde i en flygtningebosættelse, Alface er 26 og smed ved jernbanen, Maria er 45 år, mor og kvindeorganisator, og Langa er en ældre lokal dommer, som var tjenestedreng hos portugiserne, da Mozambique stadig var en koloni..

En historie om håb og kulturens sejhed, - skabt i samarbejde med musikeren Yana fra Maputo.

(1989, 36 min.) Lyddias-show af Torben Vosbein (lyd) og Helle Toft Jensen (foto).

Produceret for WUS

 

 

 Se filmen (36 min.)

Små voksne

Danmark set gennem øjnene på tre børn fra Guatemala. (Fiktion).

( 1984, 3 x 12 min. Produceret I samarbejde med DRTVs Børne og Ungdomsafdeling. Instruktion, foto og lyd: Torben Vosbein og Helle Toft Jensen (LYD-DIAS /VIDEO, DR TV/B&U).

Se filmen (26 min.)

I bombens skygge

Portræt af den 12 årige dreng NOBU, fra Hiroshima, Japan.

Nobus mormor og skolelærerinde oplevede og overlevede atombomben der sprang over Hiroshima i 1945. Nobu og hans klassekammerater fortæller om frygten for bomben og ønsket om fred i verden. Og de illustrerer deres følelser gennem fantastiske tegninger/malerier.

(1982, 16 min) dias-show, produceret i samarbejde med DRTV Børne og Ungdomsafdeling. Instruktion og foto. Helle Toft Jensen. Lydefterarbejde : Henrik Jørgensen

Se filmen (16 min,)

Revolutionens børn

16 mm film optaget et år efter revolutionen i Nicaragua. En stor alfabetiseringskampagne skal være med til at realisere drømmen om at skabe et nyt samfund hvor alle kan skrive og læse. Titusinder af børn og unge er involveret. Filmen følger fire af  dem - i deres undervisningsarbejde på landet, og når kampagnen afsluttes med en stor og glad manifestation.

(1981, 41 min.) Instruktion: Helle Toft Jensen og Michael Mogensen, sammne med Fotograf : Ulla Boje Rasmussen og lydmand Henrik Jørgensen. klip: Kasper Schyberg. Produceret hos Hanne Høyberg med støtte fra Danida og Statens Filmcentral.

Sprog: dansk, svensk, engelsk, spansk. Biografdistribution og afsnit vist i DRTV, SVT. (Med støtte fra Det Danske Filminstitut).

DET DANSKE FILMINSITUT OM FILMEN


Se filmen (41 min.)

Frit fædreland eller dø

Øjenvidneberetning fra revolutionen i Nicaragua 1979.

Michael og Helles personlige fortælling om de sidste måneder af befrielseskampen mod diktator Somoza og hans USA-støttede diktatur.

Vi følger befrielsesbevægelsen FSLN i deres træningslejr, hører folk fortælle om undertrykkelse og død, er med ved fronten og den 19. Juli hvor Somoza flygter og hovedstaden Managua indtages af guerillasoldater og hundretusinder af jublende nicaraguanere.

Produceret som lyd-dias-show på 4 projektorer med musik og tale.

(1979, 59 min.) Af: Michael Mogensen & Helle Toft Jensen. Foto : Michael Mogensen. Lyd : Henrik Jørgensen. Biografdistribution

 

 

Foto fra lyd-dias-show

Spor Media har også produceret :

” En høne i hånden – er bedre en 10 på taget” 2005, - i samarbejde med Cykler til Senegal om deres solidaritetsarbejde i det sydlige Senegal

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N, tlf.: +45 3536 0940, spor(at)spormedia.dk

© 2018 Spor Media

×