Ayllu Audiovisual – Building common areas

 

Ayllu Audiovisual – Building common areas

 

Mateo Salado er et af de vigtigste arkæologiske monumenter midt i hovedstaden Lima, Peru. De fem pyramider på området var for snart 1000 år siden et administrativt og ceremonielt center for Ychma-kulturen (pre-inka).

I dag er der helt almindelige huse, beboelsesblokke og en skole klos op ad pyramiderne. Husene ligger tæt, og i de små lejligheder bor familier fra samfundets nederste del.

I området arbejder en kulturorganisation ’Comúnespacio’ (’Fælles plads’) for at give områdets børn fritidsaktiviteter og fremtidsmuligheder. De har fået tildelt et hjørne af det arkæologiske område, og her inviterer de børnene til lege-, teater- og klovneworkshops.

Men Covid-19 har ramt Peru hårdt. Skolerne lukkede og mange børn blev sendt ud på landet til familiemedlemmer i håb om, at de kunne finde noget fornuftigt at bruge deres tid på,.

Comúnespacio/Spor Medias projekt ‘Ayllo Audiovisual’ blev omstillet fra fysisk til digital undervisning i at lave videoer. Flere kvindelige lærere har fået lov til at være med, da de ikke har haft forudsætninger for at håndtere den digitale undervisning.

Se projektvideoen ovenfor.

Partner: Comúnespacio   Projektperiode: 2020-2021  Donor: CISU

Se eksempler på deltagernes produkter oversat til dansk:

1: Åben hemmelighed

2: Jazmin og pandemien

3: Når jeg prøver at stå op om morgenen

 

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N,

E-mail: spor@spormedia.dk

© 2022 Spor Media

×