Ayllu Audiovisual – Building common areas

Mateo Salado er et af de vigtigste arkæologiske monumenter midt i hovedstaden Lima, Peru. De fem pyramider på området var for snart 1000 år siden et administrativt og ceremonielt center for Ychma-kulturen (pre-inka).

Nu er der helt almindelige huse og beboelsesblokke klos op ad pyramiderne, og der er sågar en skole på området. Husene ved Mateo Salado ligger tæt, og har man penge, er det ikke her, man vælger at bo.

I området arbejder en kulturorganisation ’Comúnespacio’ (’Fælles plads’) for at give områdets børn fritidsaktiviteter og fremtidsmuligheder. De har fået tildelt et hjørne af det arkæologiske område, og her inviterer de børnene til lege-, teater- og klovneworkshops.

Med projekt Ayllo Audiovisual kobler de yderligere en aktivitet på tilbuddene. De unge i området lærer at skildre deres egen virkelighed på video, og sammen med forældre og andre voksne laver de et museum for lokalområdet.

Covid-19 har ramt Peru hårdt. Skolerne har været lukket siden marts, og vil ikke genåbne før 2021. Mange børn er sendt ud på landet til familiemedlemmer i håb om, at de kan finde noget fornuftigt at bruge deres tid på, for der er mange farer i storbyen, når man keder sig.

Ayllo Audiovisual har været hurtig til at omstille sig, så undervisningen i dag foregår digitalt og målgruppen er blevet udvidet med lærere, der har svært ved at håndtere den digitale undervisning. Også museet bliver digitalt og vil i 2021 slå skærmene op for børnenes produkter om deres virkelighed i coronaens tid.

Partner: Comúnespacio

Projektperiode: 2020-2021

Donor: CISU

 

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N, tlf.: +45 3536 0940, spor(at)spormedia.dk

© 2018 Spor Media

×