NAFSI I SLUMMEN

 

Global Kids_Nafsi_2014

 

 

Nafsi Africa har i 15 år arbejdet med at give unge i Nairobis slum selvtillid og kunstneriske færdigheder og er nu en anerkendt og erfaren kulturorganisation.  
Nafsi blev i sin tid startet af en gruppe voksne akrobater, der selv havde oplevet, at akrobatik gav indhold i hverdagen og mulighed for en fremtid. De ønskede at videregive deres erfaringer til nye generationer.

I dag består Nafsi af en gruppe artister, der både underviser børn og unge i Nairobis slumområder, og som selv optræder – ofte på turneer i andre lande. Nafsi består også af en hel masse børn og unge og deres forældre fra flere af Nairobis slumområder. De ser Nafsi som en mulighed for at undgå slummens mange faldgruber og fastholde børnenes skolegang og troen på en fremtid. I 2014 og igen i 2016 sendte Nafsi ungdomsgrupper til Danmark, hvor de turnerede med Spor Medias projekt Global Kids.

Nafsis medlemmer har mange ideer, men få økonomiske midler. Derfor indledte Spor Media og Nafsi i 2016 et samarbejde, der skulle gøre Nafsi i stand til selv at administrere projekter med eksterne bevillinger.
Projektet hed ”Combining theory and practice: How to implement cultural projects for children and youth in Kenya’s slum” og varede i syv måneder. (LINK til projektansøgning)

Tanken er, at projektet skal følges op af et nyt projekt med nye tilbud til specielt Nafsis piger.

Skolefond
I samarbejde med Spor Media har Nafsi oprettet en skole- og uddannelsesfond, der hjælper de af organisationens børn og unge, der har mest brug for hjælp til at betale deres skolepenge. Fonden administreres af Spor Media i Danmark, og i Kenya har Nafsi et lille team, der følger op på udviklingen for hver enkelt af børnene / de unge. Nogle danske familier overfører regelmæssigt penge for at betale for skolegang for ’deres’ unge fra Nafsi.
Flere Nafsi-unge mangler hjælp til at betale skolepenge, og skolefonden er altid åben for nye indbetalinger.
(LINK til Skolefonden)

Gadebørn

Nafsi er en sociokulturel organisation, der har de fattigste børn og unge som målgruppe. Cirka hver anden uge sørger organisationen for mad til nogle af Nairobis mange gadebørn, og udover en fyldt mave får børnene underholdning og en sjov oplevelse.
 
Se video fra en dag med Nafsi og gadebørn i Mlango Kubwa, Nairobi:

 

 

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N, tlf.: +45 3536 0940, spor(at)spormedia.dk

© 2018 Spor Media

×