Nafsi Africa

Global Kids_Nafsi_2014

 

Spor Media organiserede i 2014 en turné i Danmark for ni unge akrobater og tre trænere fra Nafsi Africa i Nairobi Kenya. Nafsi ønsker at bidrage til at komme Kenyas racehad og kulturelle fordomme til livs, og gruppen var sammensat af unge fra forskellige sprogområder og slumkvarterer i millionbyen.

De unge kenyanere gjorde et fantastisk pædagogisk og kunstnerisk arbejde med børn og unge i Kalundborg og omegn, inden turen gik videre til Spors samarbejdspartnere i Tyskland og i Bulgarien. Men mange af dem havde ikke noget særligt at komme hjem til. I slummen er det svært at få arbejde, og kan ens forældre ikke betale en uddannelse, er det næsten umuligt at komme videre.

Derfor undersøger Spor Media og Nafsi mulighederne for at etablere en uddannelse for unge kulturledere, så udvalgte unge kan lære at gøre gode ideer til virkelighed. Erfaringen er, at kan man først lave projekter inden for ét område, er der ikke langt til kreative projekter, der måske endda kan blive en levevej for nogle af deltagerne.

 

Felix Masi (kvinde syr)

FOTOUDSTILLING OM AFRIKAS MEGABYERMens Nafsi Africa var i Danmark, fik skolerne mulighed for at låne en spændende udstilling med fotos af den kenyanske fotograf Felix Masi. Udstillingen viser et moderne storbyliv med mange facetter.

×