ANDRE FILM

produceret af Spor Media i samarbejde med organisationer eller enkeltpersoner

Energi-Ø

Oplev Ærø – som energiØ Kort film produceret i samarbejde med Ærø Kommune, om Ærø´s mange tiltag på energiområdet. 3 unge besøgende på cykel, en racerkører og en lokal kvindes veje krydses på deres ture rundt til Ærøs mange vedvarende energi-kilder. Filmen er fortalt uden ord, med info-tekster og komponeret musik. Den vises – stumt – på Ærøfærgerne, og er tilgængelig på nettet.

(2015, 9 min.) Instruktion: Helle Toft Jensen, Kamara: Henrik Kloch. Klip: Svenne Friis. Musik: Sten Ørting

Se filmen i en engelsk version: Experience Ærø – as an energyISLAND     

Se filmen (9 min.)

Den store Omstilling

Inspirationsfilm - produceret i samarbejde med Det Økologiske Råd - som optakt til et undervisningsforløb om den nødvendige omlægning af energiforsyningen. Filmen følger en gruppe unge på HTX i Sønderborg igennem en innovations- og erkendelsesproces, hvor de får øjnene op for, hvad Den Store Energiomstilling er, og hvorfor den er nødvendig.

Den Store Energiomstilling er et undervisningsmateriale fra Det Økologiske Råd, der skal give HTX- og gymnasieelever forudsætningerne for at forstå og forholde sig til den omstilling af energisystemet, Danmark skal igennem i de kommende år.

 (2015. 12 min.) Instruktion og kamera : Helle Toft Jensen. Klip: Oskar Fanta

Se Undervisningsmateriale v. Det Økologiske Råd    

Se filmen (12 min.)

Klar til hele verden

En hjemmeside med film, interviews og baggrundsmaterialer om at være barn og ung med et synshandicap.

(2012) Instruktion og kamera Cathrine Asmussen
. Tilrettelæggelse Gitte Jakobsen. 
Kamera Anita Hopland
. Redigering Oskar Fanta
. Website Bjarke Myrthu.

Udviklet for Dansk Blindesamfund med støtte fra Egmont Fonden.
 

De ti film om blinde og svagsynede børn er udgivet på dvd, der kan bestilles hos Dansk Blindesamfund.

Foto fra hjemmesiden

Regnbuen

Inspirationsfilm om at bruge musik, dans og teater i undervisningen i Mali. Produceret i samarbejde med musiker/komponist/kulturaktør: Moussa Diallo, som er initiativtager til projektet. Filmen følger processen med at skabe en forestilling, som skal vises for en jury og dyste mod andre skoler. Det er rørende og humoristiske temaer børnene tager op og bearbejder til musikteater, - til stor glæde for deres landsby og andre tilskuere.

(2012. 26 min / 9 min) Instruktion og kamera : Helle Toft Jensen. Klip: Oskar Fanta

SE FILMEN PÅ FRANSK - FRANCAISE (9 min) LANG VERSION PÅ FRANSK- FRANCAISE (26 min) SE FILMEN PÅ ENGELSK - ENGLISH

Se filmen (9 min.)

Filminstruktøren / Løvinden / Forretningskvinden

3 korte film om den karismatiske filmproducent og instruktør Valerie Kaboré, fra Burkina Faso, - produceret i samarbejde med Danicom og Danida. Valerie Kaboré modtog i 2009 en fakkel som del af FN's kampagne ”MDG3 Global Call to Action”, som anerkendelse for hendes store engagement i arbejdet for kvinders rettigheder og pigers uddannelse - og fordi hun som succesfuld kunstner og erhvervskvinde også selv er en rollemodel for piger i Burkina Faso. Kaboré er bl.a. kvinden bag en populær TV-serie "Ina", der sætter fokus på pigers og kvinders ret til uddannelse.

( 2009, 3 x 6 min) Instruktion og kamera: Helle Toft Jensen, Klip: Oskar Fanta

SE "FILMINSTRUKTØREN" SE "LØVINDEN" SE "FORRETNINGSKVINDEN"

Se første film: Filminstruktøren (6 min)

Sidste Kapitel - om aldringens vilkår

Forfatteren, lægen og samfundsdebattøren, Tage Voss, er trods sine 90 år, stadig knivskarp i hovedet . Han sidder ved sit gamle hakkebrædt fra 1926 og er ved at skrive en bog – ”AT VISNE” – om aldringens vilkår. Det er hans bog nr. 43. Med morbid humor, usentimental realisme og vemod – fortæller han til instruktøren Gunvor Bjerre og sit barnebarn Susanne, – om hvordan kroppens hylster forfalder, sanserne kun er et fjernt minde, og om hjemmets forfald. Som læge kan han iagttage sig selv med professionel distance – og samtidig er han med sin egen krop et fysisk eksempel på det, han fortæller om.

( 2008. 29 min.) Instr. Gunvor Bjerre, Foto: Henrik Kloch. producer Helle Toft Jensen, klip Yrsa Wedel, musik Anders Eriksen, Gunni Torp, mix/colorgrade Oskar Fanta.

DET DANSKE FILMINSTITUT OM FILMEN

Se filmen (29 min)

NU SKAL DU HØRE ! – i lufthavnen / på værftet

De to film er produceret i samarbejde med CO-Industri, og med Lotte Rømer som konsulent. Den ene film følger et hold flymekanikere i Københavns Lufthavn. En af dem – Claus – giver en guidet tur gennem det fly, de arbejder på og fortæller om de mange forskellige støjkilder. En af hans kolleger har fået høreapparat og voldsom tinnitus efter et uheld med en alarm - en anden har fået konstateret nedsat hørelse, men har ikke fået gjort noget ved det endnu. Den anden film handler om arbejdere på Odense Stålværft, hvor der gennem årene er blevet gjort mere og mere for at forbedre arbejdsmiljøet – også hvad angår støjbekæmpelse. Ideen bag filmene er, at de skal bruges til at sætte høre- og støjproblematikken på dagsordenen til fyraftensmøder, konferencer og kurser på landets virksomheder, fagforeninger og interesseorganisationer

( 2005, 2 x 14 min.) Instruktion: Helle Toft Jensen. Kamera: Morten Bruus. Klip: Rikke Malene Nielsen. Musik: Sten Ørting.

INFO OM STØJ OG METALINDUSTRIEN (link til film på vej)

Se filmen ( 25 min)

FODBOLDSKOLEN

Dramadokumentar fra Bosnien. Målgruppe : 8-12-årige Om serbiske Dejana og muslimske Jasmin som elsker at spille fodbold og gerne vil på fodboldskole. Men hvad gør man, når man nu ikke vil – eller må – være sammen med andre end ens egne? Filmen er baseret på et dansk forsonings-projekt i Bosnien: Fodboldskoler hvor børn fra de forskellige etniske grupper mødes, leger og spiller sammen. Langsomt får de nedbrudt fordomme om hinanden, og forældrene må revidere deres egne holdninger, når de oplever børnenes entusiasme. I dag har knap 30.000 serbiske, kroatiske og muslimske børn været på fodboldskole med hinanden. De to børn starter med at hade hinanden, men på fodboldskolen opdager de, at ”de andre” måske ikke er så slemme, som forældrene har sagt….. ( 2005, 25 min.) Manuskript: Gunvor Bjerre. Instruktion: Lars Gudmund Hansen, Produktion: Lisbeth Lyngse. TV2 Danmark, SVT Sverige, NRK Norge, Bosnisk, Kroatisk,Syrisk og Albansk TV

Undervisningsmateriale for folkeskolens 2.-5. klassetrin.

Artikel: Fodboldskole gav film- og landsholdskarriere

Okwiyamba / Fælles indsats

På landet i det nordlige Namibia bliver børn undervist under halvtag. Hjulpet af skolebygnings-projektet, Oosikola, beslutter landsbyboerne, at de ikke længere vil vente på, at regeringen bygger en ny skole. De går i gang med et langt forløb, der afsluttes med en flot ny skolebygning med tre klasseværelser. En skole, der fylder deltagerne med stolthed.

”Okwiyamba” er det lokale ord for ”fælles indsats”, men indsatsen har ikke været fælles hele vejen igennem processen. Nogle har svært ved at betale til den fælles kasse, og ikke alle mener, at de to køn skal være lige.

(1998, 33 min) Instruktion Torben Vosbein, Kamera : Ben Tsuob og Simon Wilkie. Klip: Tania Hagen

Produceret for IBIS

 

(Se filmen 33 min.)

El Salvador i bevægelse

Borgerkrig i El Salvador. Året er 1988, og de folkelige bevægelser er på gaderne i protest mod regimet. Vi møder fagforeningsfolk og slumbeboere på gaden, menneskerettighedsforkæmpere i fængslet og en landbefolkning i ekstrem fattigdom. 

(1988). Lyd/diasshow. Fotos og lyd Merete Hansen og Gitte Jakobsen. Tegninger ETPAV. Redigering Torben Vosbein og Helle Toft Jensen. Produceret i samarbejde med WUS/IBIS

Se filmen

SPOR MEDIA har også produceret :

 ” Med fingre på stilke” 2009, - i samarbejde med Dansk Blindesamfund, - om deres internationale solidaritetsarbejde.

” En høne i hånden – er bedre en 10 på taget” 2005, - i samarbejde med Cykler til Senegal om deres solidaritetsarbejde i det sydlige Senegal

”HJÆLP” 1995, - undervisningsfilm om unges holdning til udviklingsbistand.

”Skoler til Sebaco” 1985, - lyddias-show for, med og om Nicaragua-komiteens byggebrigade, og deres arbejde.

”Vi kan blive alt”1983 (35 min.) Diasshow. Om efterskoleelever i Danmark. Instruktion, foto og lyd og redigering : Helle Toft Jensen og Torben Vosbein

×