Vi bryder grænser ned

 

Filmen “Vi bryder grænser ned” blev til, da en gruppe fra Teatro Trono i 2013 rejste på turné i Danmark inviteret af Spor Medias projekt Global Kids

Sammen med teatertruppen kom to unge filmfolk, Shezenia Hannover og Anahi Machicado. De er filmpædagoger i projekt Miradas Juveniles, der er udviklet af Spor Media i samarbejde med COMPA.

Shezenia og Anahí filmede turneen og mødet mellem bolivianske og danske børn og unge i skoleworkshops, i fritiden og hjemme hos en værtsfamilie. Desuden giver filmen et indblik i Teatro Tronos forestilling ”Hasta la ultima gota” – ”Til den sidste dråbe” om kampen mod privatisering af vandressourcer i Bolivia.

Filmen handler om kulturmøder, kommunikation og naturressourcer og er, som en del af et EU-støttet samarbejde, blevet tekstet til syv sprog: spansk, dansk, tysk, engelsk, fransk, slovensk og bulgarsk.

For Shezenia og Anahí var filmoptagelserne i Bolivia og Danmark samt den efterfølgende klipning i Bolivia en del af deres træning i Miradas Juveniles projektet. Undervejs fik de hjælp af den dansk-chilenske instruktør Estephan Wagner og Spor Medias medarbejder og filmklipper Oskar Fanta.

 

Materialer til spanskundervisning

Til brug i spanskundervisning på gymnasieniveau har spansklærer Anne Sofie Scherrebeck lavet en lærervejledning og forslag til arbejdsmaterialer til eleverne. Materialet er gratis.

Find Rompiendo fronteras på spansk samt elevmateriale og lærervejledninger her.

 

Samarbejdsorganisation: COMPA

Længde: 29:21 minutter

Med støtte fra EU og CISU.

Se film – vælg mellem syv sprog.

×