Film: Vi bryder grænser ned

Filmen “Vi bryder grænser ned” blev til, da en gruppe fra Teatro Trono i 2013 rejste på turné i Danmark inviteret af Spor Medias projekt Global Kids

Sammen med teatertruppen kom to unge filmfolk, Shezenia Hannover og Anahi Machicado. De er filmpædagoger i projekt Miradas Juveniles, der er udviklet af Spor Media i samarbejde med COMPA.

Shezenia og Anahí filmede turneen og mødet mellem bolivianske og danske børn og unge i skoleworkshops, i fritiden og hjemme hos en værtsfamilie. Desuden giver filmen et indblik i Teatro Tronos forestilling ”Hasta la ultima gota” – ”Til den sidste dråbe” om kampen mod privatisering af vandressourcer i Bolivia.

Filmen handler om kulturmøder, kommunikation og naturressourcer og er, som en del af et EU-støttet samarbejde, blevet tekstet til syv sprog: spansk, dansk, tysk, engelsk, fransk, slovensk og bulgarsk.

For Shezenia og Anahí var filmoptagelserne i Bolivia og Danmark samt den efterfølgende klipning i Bolivia en del af deres træning i Miradas Juveniles projektet. Undervejs fik de hjælp af den dansk-chilenske instruktør Estephan Wagner og Spor Medias medarbejder og filmklipper Oskar Fanta.

 

Materialer til spanskundervisning

Til brug i spanskundervisning på gymnasieniveau har spansklærer Anne Sofie Scherrebeck lavet en lærervejledning og forslag til arbejdsmaterialer til eleverne. Materialet er gratis.

Find Rompiendo fronteras på spansk samt elevmateriale og lærervejledninger her:

Samarbejdsorganisation: COMPA

Længde: 29:21 minutter

Med støtte fra EU og CISU.

Se film – vælg mellem syv sprog.

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N,

E-mail: spor@spormedia.dk

© 2022 Spor Media

×