Hvorfor skal I tage på Global Stay Tour?

 

I en tid med virus-nedlukninger og øget klimabevidsthed kan det være svært at fastholde lang-distance rejser. Med en Global Stay Tour kan I blive hjemme og samtidig få en bid af den store verden.

På en Global Stay Tour vil I få styrket jeres interkulturelle kompetencer på tre niveauer:

 

1 . I vil få øget viden. Det kan f.eks. være om levevilkårene for nogle af verdens fattigste eller om konsekvenser af klima- og miljøforandringer. I vil dermed få en forståelse for globale problematikker, og hvordan vores handlinger kan påvirke mennesker i andre dele af verden.

2. I vil møde jævnaldrende unge. Et personligt møde, som kan være med til at rykke på jeres følelser og holdninger og give en nuanceret opfattelse af, hvordan unge i Kenya eller Bolivia oplever hverdagen. Mødet kan desuden afsløre, hvor meget man kan have til fælles på tværs af verdensdele.

3. I vil blive involveret i handlinger, der har til formål at oplyse jeres lokalsamfund og andre aktører om globale problemer og FN’s Verdensmål set fra det globale Syd.

 

Med Global Stay Tours har mine elever fået et indblik ‘med hjertet’, og flere af dem har i vores skole-hjem-samtaler nævnt, at det har været det mest spændende, de har lavet i år.
Stine Hansen, lærer for 8. klasse på Nordalsskolen

 

 

Vores erfaring med kulturmøder:

 

Spor Media har siden 2004 samarbejdet med kulturorganisationer i lande i Latinamerika, Afrika og Asien.

Med projekt Global Kids har vi hvert år inviteret unge artister fra et eller flere lande på turné i Danmark, hvor de har undervist danske børn og unge i akrobatik, dans og musik og vist forestillinger relateret til FNs Verdensmål – men set fra deres egen virkelighed.

Global Stay Tours bygger på vores erfaringer og kontakter fra Global Kids og giver de unge i partnerorganisationerne mulighed for at fortsætte deres vigtige arbejde og styrke deres interkulturelle kompetencer.

 

Global Stay Tour i pressen:

 

Her kan du læse om andre skolers erfaringer og oplevelser med at være på Global Stay Tour:

 

Vil I afsted på Global Stay Tour?

Ønsker I at høre mere om mulighederne for at komme på en Global Stay Tour? Så send os en mail på spor@spormedia.dk

SPOR MEDIA

Elmegade 5, 1. th, 2200 København N,

E-mail: spor@spormedia.dk

© 2024 Spor Media

×