MIRADAS JUVENILES I

 

– Film Greenhouse for young people in El Alto, Bolivia

SPOR MEDIAs partner i Bolivia – kulturorganisationen COMPA – har siden 1989 været et vigtigt holdepunkt for mange børn og unge i El Alto. I COMPAs kulturhuse har de lært at se sig selv som mennesker med potentialer i stedet for som ressourcesvage ”indianere”. De har lært at stå på en scene, lave teater eller spille musik. Nogle af dem kan jonglere eller skrive digte.

COMPA er desuden kendt i mange af områdets skoler, hvor organisationens teaterpædagoger i en årrække har brugt deres kreativitet til at lære børn om deres rettigheder

I 2011 blev endnu en aktivitet føjet til den brede vifte af kulturtilbud. Med et ”filmvæksthus” begyndte COMPA at lære børn og unge at forholde sig til deres egen virkelighed via filmmediet.

I COMPA kom projektet til at hedde Miradas Juveniles og rygraden blev et team af dedikerede unge filmfolk, der tog ud på lokale skoler og lærte elever og lærere at arbejde med filmmediet. De mest dedikerede unge blev tilbudt yderligere træning i deres fritid med filmteamet i kulturhusene. Projektet blev et middel til social integration for El Altos unge og til aktiv deltagelse i social forandring af samfundet. Det blev afsluttet med El Alto første ungdoms-filmfestival i slutningen af 2012.

Samarbejdsorganisation: COMPA.

Varighed: 2011-2013

Med støtte fra CISU

Se projektansøgning.

Filmplakat fra projekt Miradas Juveniles I
×