Vida sin violencia – Liv uden vold

Teatro Trono har i mange år lavet socio-politisk teater med børn og unge fra El Alto ved La Paz – hovedstaden i Bolivia. I årenes løb har hundredvis af unge deltaget i kulturaktiviteter i Teatro Tronos farverige kulturhus bygget af genbrugsmaterialer. Med scenekunsten lærer de unge at udtrykke sig, de får selvtillid og ændrer selvopfattelse fra ’fattige og uuddannede indianere’ til kreative forandringsagenter.

I projekt ’Vida sin violencia’ vil Teatro Tronos unge kvinder og mænd udvikle en model, der skal være med til at forebygge kønsbaseret vold. Gennem kreative processer vil de øge bevidstheden om voldelige forhold, og de unge kunstnere bliver i stand til at påtage sig opgaven som rollemodeller i deres lokalsamfund. I processen med at skabe en teaterforestilling bliver de unge opmærksomme på den brede vifte af problemer relateret til kønsbaseret vold, og de får værktøjer til at afdække og forhindre voldelige situationer. Efterfølgende turnerer de med forestillingen til skoler i socialt udsatte dele af hovedstadsområdet La Paz og bringer deres viden ud til tusindvis af børn og unge.

Bolivia er et af de lande i Latinamerika med mest vold mod kvinder. Indtil nu har offentlige kampagner primært rettet sig mod at få kvinder i voldelige forhold til at søge hjælp og anmelde forbrydelser. ’Vida sin violencia’ er en forebyggende aktivitet, der når ud til børn og unge i socialt udsatte områder. Med teaterundervisning og forestillinger vil de unge i Teatro Trono skabe en model for, hvordan man kan bruge drama til at engagere unge i kampen mod kønsbaseret vold.

Partner: Compa/Trono

Projektperiode: 2020-2021

Donor: CISU

 

Spor Media // Elmegade 5, 1. th, 2200, København N, tlf.: +45 3536 0940, spor(at)spormedia.dk

© 2018 Spor Media

×